Smashed potet med frostvokssopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Smashed potet med frostvokssopp

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Siderett Koldtbord Smårett

Om oppskriften

Frostvokssopp er en kjempegod sopp med sesong sent på høsten og ofte etter at frosten har kommet. God i soppblanding eller alene og sammen med noen restepoteter ble det en liten smaksfest en kjedelig og kald ukedag i november. Gleder meg allerede til neste høst. Denne retten kan passe som tilbehør til kjøtt, fugl, vilt og fisk eller som en egen koserett. Smashed potato er enkelt å lage; klem poteter flate og fyll på med smør, krydder, urter, litt ost og deilig sprø sopp. Ingen fasit på denne retten, fyll på med den soppen du har; fersk, tørket, fryst eller syltet og varier gjerne med urter, ost og krydder.

Her har du en annen oppskrift på knallgodt kryddersmør med tørket steinsopp; steinsopp-smør, det passer garantert også godt på smashed potatoes.

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Frostvokssopp - Hygrophorus hypothejus

Ingrediens

12 kokte poteter

100 g stekt frostvokssopp

 

kryddersmør:

2 fedd hvitløk

100 g romtemperert smør

30 g finrevet parmesan

20 g finhakket persille

Salt og pepper

 

topp med litt ekstra parmesan

smør til steking

Fremgangsmåte

Bland sammen smør, finhakket hvitløk, persille, litt salt og pepper og finrevet parmesan. Legg potetene utover et stekebrett og klem hver potet flat og topp potetene med en klatt smør på hver. Kutt frostvokssopp i mindre biter og stek de litt i panne med smør. smak til med salt og pepper. Sett brettet med poteter inn i ovn på 210 grader og bak potetene til smøret har smeltet. Ta brettet ut og dryss sopp og litt parmesan over potetene og stek videre til osten er smeltet og soppen ser sprø og gyldne ut.