Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Steke og Bålmat
Smørstekt dauvnesle er en oppskrift fra Anne Mæhlum på www.viltgodt.no, hentet fra boken Naturens spiskammer. Foto: Studio Dreyer Hensley
Dauvnesle - Lamium album
1 bolle med dauvnesleblader
Smør
Ca. 2 dl valnøtter, grovhakkede
3 hvitløkfedd i skiver
Salt og pepper
Pynt med dauvnesleblomster
Smelt rikelig med smør i en stekepanne og stek valnøtter og hvitløk litt, før du fyller på med dauvnesleblader. Rør og vend bladene i smøret i noen minutter til bladene faller sammen. Smak til med salt og pepper.
Dryss gjerne over noen hvite dauvnesleblomster. Smaker godt sammen med brød eller speilegg, eller som tilbehør til fisk, fugl eller kjøttretter.