Smørstekt dauvnesle | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Smørstekt dauvnesle

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Dauvnesle, døvnesle, forrett, tilbehør, smårett, vår, sommer, varmrett Døvnesle Lamium album Varmrett Tilbehør Smårett Vår Sommer

Om oppskriften

Smørstekt dauvnesle er en oppskrift fra Anne Mæhlum på www.viltgodt.no, hentet fra boken Naturens spiskammer. Foto: Studio Dreyer Hensley

Sankeråvare

Dauvnesle - Lamium album

Ingrediens

1 bolle med dauvnesleblader

Smør

Ca. 2 dl valnøtter, grovhakkede

3 hvitløkfedd i skiver

Salt og pepper

Pynt med dauvnesleblomster

Fremgangsmåte

Smelt rikelig med smør i en stekepanne og stek valnøtter og hvitløk litt, før du fyller på med dauvnesleblader. Rør og vend bladene i smøret i noen minutter til bladene faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Dryss gjerne over noen hvite dauvnesleblomster. Smaker godt sammen med brød eller speilegg, eller som tilbehør til fisk, fugl eller kjøttretter.