Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Soppkarameller

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Søtt Dessert Gave Godteri Karamell

Om oppskriften

Av Inger-Lise Østmoe. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2007.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

Til soppkarameller:

(Oppskriften gir mørke karameller)

2 dl kremfløte 

2 dl sukker 

2 ss glukose (fås på apotek) 

50 g knust tørket sopp, gjerne blandet sopp

 

Til Kantarellkarameller:

(Oppskriften gir lyse karameller)

2 dl kremfløte 

2 dl sukker 

2 ss glukose 

25-50 g knust tørket kantarell 

25 g finhakket tørket aprikos, ananas eller annen tørket, syrlig frukt

Fremgangsmåte

Bland alt i en gryte og la det småkoke til en seig masse, 30-40 minutter, under stadig omrøring. Hør på radio eller god musikk, så går tiden fort! Pass på at massen ikke koker for lenge og under for sterk varme, det kan ellers sukre seg.

Spre karamellmassen utover silikonmatte eller bakepapir og la det kjøles ned til du kan håndtere massen med hendene. Skjær remser, del i biter – det går greiest med saks.

VIKTIG for all karamellkoking: Gjør vannprøven for å se om karamellmassen er ferdig: hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.