Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Bålmat
Hvis du vil lage soppomelett på bål eller primus, kan du lage omelett-røren hjemme.
Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Tekst og bilder: Anne Elisabeth Scheen.
Kremler - Russula
Traktkantarell - Craterellus tubaeformis
Steinsopp - Boletus edulis
Til to porsjoner (en omelett):
1 kopp renset sopp
4 egg
4 ss vann
salt og pepper
bladspinat (valgfritt)
Dette gjør du hjemme:
Visp sammen eggene og vannet. Hell omelettrøren på en tom brus- flaske.
Dette gjør du på tur:
Rens soppen og skjær den opp i biter. Gjør klar bål eller primus og sett på stekepanna.
Stek soppen.
Krydre soppen med litt salt og pepper. Om du ønsker å ha bladspinat i kan du kutte bladspinaten i mindre biter og strø over soppen.
Hvis du lager omeletten på kjøkkenet hjemme, må du skru ned varmen litt. Hell eggene over i stekepanna sammen med soppen. Dra forsiktig noe av eggeblandingen ut mot sidene et par ganger, sånn at den mest flytende delen av egge- blandingen hele tiden er på midten. Stek videre til eggene har stivnet. For å få stekt omeletten godt på begge sider kan du brette den til en halvmåne. Det er lettere enn å prøve å snu omeletten.