Soppomelett | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Soppomelett

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Primus Niste Lunsj Enkelt Nybegynner Matpakke Hverdag Bålmat

Om oppskriften

Hvis du vil lage soppomelett på bål eller primus, kan du lage omelett-røren hjemme.

 

Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Tekst og bilder:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Kremler - Russula

Traktkantarell - Craterellus tubaeformis

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Til to porsjoner (en omelett):

1 kopp renset sopp

4 egg

4 ss vann

salt og pepper

bladspinat (valgfritt)

Fremgangsmåte

Dette gjør du hjemme:

Visp sammen eggene og vannet. Hell omelettrøren på en tom brus- flaske.

Dette gjør du på tur:

Rens soppen og skjær den opp i biter. Gjør klar bål eller primus og sett på stekepanna.

Stek soppen.

Krydre soppen med litt salt og pepper. Om du ønsker å ha bladspinat i kan du kutte bladspinaten i mindre biter og strø over soppen.

Hvis du lager omeletten på kjøkkenet hjemme, må du skru ned varmen litt. Hell eggene over i stekepanna sammen med soppen. Dra forsiktig noe av eggeblandingen ut mot sidene et par ganger, sånn at den mest flytende delen av egge- blandingen hele tiden er på midten. Stek videre til eggene har stivnet. For å få stekt omeletten godt på begge sider kan du brette den til en halvmåne. Det er lettere enn å prøve å snu omeletten.