Sopprundstykker | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Sopprundstykker

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Kaker og brød

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Rundstykker Brød Matpakke Niste

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra kompendiet «Bruk av skarpe risker»,  laget av Miraculix,  Sør-Varanger sopp- og nyttevekstforening med støtte fra Finnmarkeiendommens Grønne midler.

Sankeråvare

Rødbrun pepperriske - Lactarius rufus

Skjeggriske - Lactarius torminosus

Hulriske - Lactarius trivialis

Kokosriske - Lactarius glyciosmus

Ingrediens

2 ½ dl melk

25 g gjær

(1 ½ ts salt)

4 dl hakkete salte risker eller kokte (ferske) risker

3 ½ dl hvetemel

2 dl havregryn

3 dl sammalt hvetemel

Fremgangsmåte

Deigen lages som vanlig rundstykkedeig, heves, og det kan bli ca. 20 – 22 runde eller avlange boller. Disse heves og stekes 10 – 15 min i 225°C.

Man kan alternativt bruke annen type mel, f.eks. delvis rugmel.