Soppsmørbrød med bacon og purre | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Soppsmørbrød med bacon og purre

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

Smørbrød Enkel Turmat Lunsj Barn

Om oppskriften

En enkel rett du kan lage sammen med barna, både ute på tur og hjemme.

 

Sankeråvare

Valgfri sopp -

-

Ingrediens

Sopp
Smør
Smårettbacon
Purre

Fremgangsmåte

En stekepanne full av traktkantarell, kantarell eller annen matsopp settes over bålet eller på platen på høy varme. Vannet kommer snart til å komme ut og koke rundt soppen.

Når det nesten har kokt bort, tar du oppi et par spiseskjeer smør og en pakke smårettbacon. Når sopp og bacon begynner å få litt stekefarge har du oppi en halv finhakket purre.

Er dere i skogen kan purren med fordel vaskes, finhakkes og has i en boks som du har med i sekken.

Stek til purren også får litt farge. Nytes med eller uten loff eller pasta, ved bålet eller ved bordet!