Soppsuppe med nudler | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Soppsuppe med nudler

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Asiatisk Nudler Lunsj Middag Hverdag Enkelt Nybegynner

Om oppskriften

Hvis du har tørket sopp, for eksempel traktkantarell, er du heldig! Da kan du lage denne deilige nudelsuppen.

Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Tekst og bilder:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Til fire porsjoner trenger du:

75 g sopp i skiver (fersk steinsopp eller kjøpesjampinjong)

20-25 g tørket sopp

1 l vann

2 ss buljongpulver eller

2 blokker kyllingbuljong

1 ts frisk revet ingefær

1 fedd hvitløk i tynne skiver

75 g nudler (1 pakke)

4 vårløk i tynne skiver

litt lime eller sitron (valgfritt)

noen dråper chilisaus (valgfritt)

1-2 ss soyasaus

Fremgangsmåte

Knus den tørkede soppen grovt med hendene. Skjær den ferske soppen i tynne skiver. Riv (eller finhakk) ingefæren, og skjær hvitløken i syltynne skiver.

Ha vannet og buljongen i en kjele og kok opp. Når buljongen har løst seg helt opp, kan du ha soyasaus, hvitløk, ingefær og all soppen oppi suppen. La suppen småkoke på lav varme i 5-6 minutter.

Ha nudlene oppi suppen og la det hele koke videre så lenge som det står på nudelpakken.

Mens suppen koker, skjærer du vårløken i tynne skiver. Dryss vårløken over suppen og server.

Hvis du vil ha litt spenstigere smak, kan du skive litt lime eller sitron og noen dråper chilisaus oppi suppen.