Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Hvis du har tørket sopp, for eksempel traktkantarell, er du heldig! Da kan du lage denne deilige nudelsuppen.
Steinsopp - Boletus edulis
Til fire porsjoner trenger du:
75 g sopp i skiver (fersk steinsopp eller kjøpesjampinjong)
20-25 g tørket sopp
1 l vann
2 ss buljongpulver eller
2 blokker kyllingbuljong
1 ts frisk revet ingefær
1 fedd hvitløk i tynne skiver
75 g nudler (1 pakke)
4 vårløk i tynne skiver
litt lime eller sitron (valgfritt)
noen dråper chilisaus (valgfritt)
1-2 ss soyasaus
Knus den tørkede soppen grovt med hendene. Skjær den ferske soppen i tynne skiver. Riv (eller finhakk) ingefæren, og skjær hvitløken i syltynne skiver.
Ha vannet og buljongen i en kjele og kok opp. Når buljongen har løst seg helt opp, kan du ha soyasaus, hvitløk, ingefær og all soppen oppi suppen. La suppen småkoke på lav varme i 5-6 minutter.
Ha nudlene oppi suppen og la det hele koke videre så lenge som det står på nudelpakken.
Mens suppen koker, skjærer du vårløken i tynne skiver. Dryss vårløken over suppen og server.
Hvis du vil ha litt spenstigere smak, kan du skive litt lime eller sitron og noen dråper chilisaus oppi suppen.