Søt saltsild med steinsopp | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Søt saltsild med steinsopp

placeholderbilde

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Polsk Julemat Østeuropeisk Saltet Tilbehør Siderett

Om oppskriften

Søt saltsild med steinsopp (Śledzie z grzybami)

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

6 salte sildefileter

5 dl melk

1 stor løk

150 g tørket steinsopp

1 syltet agurk

1 dl honning

Salt og pepper

1 ss. smør

 

Fremgangsmåte

Legg sildefiletene i melk i fire timer for avsalting, kutt så opp i tynne strimler. Bløt opp steinsoppen i kokende vann. Kutt løken og agurken i små terninger. Stek løken blank i smør og ha i sopp og honning. La det surre til soppen syder. Ha silden i og la det surre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Serves lunken eller avkjølt med persilledryss.