Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke og Grille
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt. Fotograf: Anne Mæhlum
Strutseving - Matteuccia struthiopteris
300 g strutseving (ca. 85 stk)
1 ss sesamolje og eller olje til steking
–
Grønnsaker
2 gulrøtter
6 vårløk
–
Syltelake
1 dl riseddik eller eplesidereddik
1 ss brunt sukker
Saften av en lime
1 ts fishsauce
1 ts sesamolje
2 ss vann
–
Spicy sweet´n sticky saus
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus
4 ss akasiehonning
1 ts+ revet ingefær
1 ts+ revet hvitløk
1-2 ts+ srirachasaus
–
Srirachamajones
1 dl majones
2 ss srirachasaus
–
Tilbehør
Ca 10 baobuns/steambuns
1 hjertesalat
Ristede sesamfrø til dryss
Frisk koriander til garnityr
1
Start med å sylte grønnsakene. Snitt eller riv grønnsaker med kniv eller et juliennejern. Jeg bruker gulrot og vårløk her, men reddik og nepe passer også godt å sylte. Rør sammen laken og la de kuttede grønnsakene trekke i laken.
2
Bland sammen srirachamajones, smak deg frem litt og litt. Fyll på en spruteflaske hvis du vil ha striper, hvis ikke funker det fint med teskje.
3
Gjør klar alt til bao-buns. Jeg kjøpte ferdige og frosne og tilberedte dem etter pakkens anvisning.
4
Det er viktig at strutseving får minimum 10 minutter varmebehandling, derfor steker jeg de først i 5 minutter i olje. Jeg bruker sesamolje blandet med litt rapsolje fordi jeg synes sesamolje passer i smak til denne retten.
5
Rør sammen ingrediensene til spicy, sweet and sticky-sausen. Du avgjør hvor sterk du vil ha den med srirachasausen. Hell sausen over de stekte strutsevingene og la det putre videre til sausen tykner litt og blir klissete. Det tar mellom 10 og 15 minutter. Ikke rør for mye, da faller strutsevingene fra hverandre (men smaken blir den samme).
6
Fyll hver bao-bun med salat, syltede grønnsaker, spicy sweet and sticky strutseving, srirachamajones og et dryss med ristede sesamfrø.
Serveres med et dryss av din favoritt urt over retten, f.eks. koriander.