Ssam, koreansk wrap | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Ssam, koreansk wrap

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Om oppskriften

Ssam, koreansk wrap

Ssam er en koreansk tradisjonsrett bestående av små, håndterbare “wraps” laget ved å pakke kjøtt (og/eller ris og småretter) inn i spiselige blader som salat eller perillablader. Den spises vanligvis i ett jafs, gjerne med et lite klikk ssamjang og annen garnish som kimchi, hvitløk eller grønnløk – en harmonisk smakseksplosjon i én bit.  Vår variant er selvsagt med vill sopp!

Oppskrift til 4 personer.

Inneholder: sesam, soya, (hvete/gluten), (sulfitt)

Ingrediens

Blandet skogsopp 600g
Hjertesalat: 2 hoder

Spice mix:
– 1 ss Tørket og knust kombu
– 1 ts Gochugaru
– ½ ts hvitløkspulver
– ½ ts malt sort pepper
– ½ ts salt
– ½ MSG
– ½ ts Røkt paprika
– ½ ts sesamfrø

Saus:
– 1 toppet ss doenjang (fermentert bønnepaste)
– 1 ts gochujang
– 1 fedd hvitløk revet
– ½ ts sukker
– 1 ss sesamolje
– ½ ts mirin
– 1 ts sesamfrø
– 1 halv løk grovhakket

Topping:
– ½ finstrimlet norsk kål
– 2 vårløk hakket
– Sesamfrø

Fremgangsmåte

1. lag krydderblanding
bland alle krydder og sesamfrø i en liten skål. Sett til side

2. Lag sausen
Rør doenjang, gochujang, hvitløk, sukker, sesamolje, mirin og sesamfrl til en
jevn paste. Smak til! Ha i mer av det du vil hvis du føler noe mangler! Følg
sansene J

3. stek soppen
rens og riv soppen i grove biter. Varm en panne med nøytral olje. Stek soppen
på høy varme til den blir gyllen. Strø litt av krydderblandingen mot slutten av
steketiden.

4. sett sammen ssam
Legg et salatblad på tallerkenen. Ha på saus nederst. Ha så på soppen. Topp
med kål og vårløk blandet inn med krydderblandingen. Kos deg!