Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Steke
Ssam, koreansk wrap
Ssam er en koreansk tradisjonsrett bestående av små, håndterbare “wraps” laget ved å pakke kjøtt (og/eller ris og småretter) inn i spiselige blader som salat eller perillablader. Den spises vanligvis i ett jafs, gjerne med et lite klikk ssamjang og annen garnish som kimchi, hvitløk eller grønnløk – en harmonisk smakseksplosjon i én bit. Vår variant er selvsagt med vill sopp!
Oppskrift til 4 personer.
Inneholder: sesam, soya, (hvete/gluten), (sulfitt)
Blandet skogsopp 600g
Hjertesalat: 2 hoder
Spice mix:
– 1 ss Tørket og knust kombu
– 1 ts Gochugaru
– ½ ts hvitløkspulver
– ½ ts malt sort pepper
– ½ ts salt
– ½ MSG
– ½ ts Røkt paprika
– ½ ts sesamfrø
Saus:
– 1 toppet ss doenjang (fermentert bønnepaste)
– 1 ts gochujang
– 1 fedd hvitløk revet
– ½ ts sukker
– 1 ss sesamolje
– ½ ts mirin
– 1 ts sesamfrø
– 1 halv løk grovhakket
Topping:
– ½ finstrimlet norsk kål
– 2 vårløk hakket
– Sesamfrø
1. lag krydderblanding
bland alle krydder og sesamfrø i en liten skål. Sett til side
2. Lag sausen
Rør doenjang, gochujang, hvitløk, sukker, sesamolje, mirin og sesamfrl til en
jevn paste. Smak til! Ha i mer av det du vil hvis du føler noe mangler! Følg
sansene J
3. stek soppen
rens og riv soppen i grove biter. Varm en panne med nøytral olje. Stek soppen
på høy varme til den blir gyllen. Strø litt av krydderblandingen mot slutten av
steketiden.
4. sett sammen ssam
Legg et salatblad på tallerkenen. Ha på saus nederst. Ha så på soppen. Topp
med kål og vårløk blandet inn med krydderblandingen. Kos deg!