Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Drikke
Tilberedning: Koke
Av Ivar M. Dahl. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2007.
Steinsopp - Boletus edulis
2 dl småbiter av tørka steinsopp kuttes i matmølle til den er en blanding av mel og små biter.
Legges i 1/2 l kokende vann.
1 terning grønnsaks- eller soppbuljong (helst steinsopp).
La blandinga trekke/småkoke i 20 minutter. Sil blandinga i presskanne eller melsikt til en klar buljong.
Kok opp 1/4 liter melk. Tilsett 2 ts trøffelolje. Skum opp den varme melkeblandinga med en melkeskummer.
Ha buljongen i kopper eller glass. Topp med trøffelmelkeskummet. Passer bra som forrett eller som varm kveldskos.