Steinsopp-cappuccino | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsopp-cappuccino

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Drikke

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Buljong Drikke Kremet

Om oppskriften

Av Ivar M. Dahl. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2007.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

2 dl småbiter av tørka steinsopp kuttes i matmølle til den er en blanding av mel og små biter. 

Legges i 1/2 l kokende vann. 

1 terning grønnsaks- eller soppbuljong (helst steinsopp). 

Fremgangsmåte

La blandinga trekke/småkoke i 20 minutter. Sil blandinga i presskanne eller melsikt til en klar buljong. 

Kok opp 1/4 liter melk. Tilsett 2 ts trøffelolje. Skum opp den varme melkeblandinga med en melkeskummer. 

Ha buljongen i kopper eller glass. Topp med trøffelmelkeskummet. Passer bra som forrett eller som varm kveldskos.