Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Rawfood
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.
Fotograf: Anne Mæhlum
«Det enkleste er ofte det beste. Med en så fantastisk råvare som nyplukket ung steinsopp trenger man ikke å gjemme bort smaken. Ung feilfri steinsopp i tynne skiver med en klunk god extra virgin olivenolje + litt salt og pepper…helt vilt godt! Regelen er at man ikke skal spise rå sopp, og det stemmer! Men akkurat når det gjelder helt perfekte friske nyplukkede steinsopp gjør jeg ett unntak. Dette er ikke noe jeg spiser ofte, ei heller i mengder, så et bittelite unntak fra regelen akkurat her ja».
– Anne Mæhlum
Steinsopp - Boletus edulis
2 unge steinsopp
extra virgin olivenolje
salt
pepper
Bruk kun sopp som er helt unge og som er helt uten mark og innsekter.
Skjær soppen i tynne skiver og ringle olje, salt og pepper over.