Steinsopp-carpaccio | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsopp-carpaccio

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Italiensk Forrett Enkelt Ferskt Tilbehør

Om oppskriften

Dette er det enkleste og beste du kan lage etter soppturen. Det tar deg fem minutter. Den er best når du fant kun én fast, ung steinsopp, men like god om du kom hjem med kurven full og valgte den mest perfekte «sjampanjekorken» i utvalget.

De små, faste og perfekte steinsoppene er altså utgangspunktet for denne enkle, men imponerende gode forretten.

Tekst og foto:  Anne Elisabeth Scheen.  Oppskriften er hentet fra Anne Elisabeth Scheens blogg, Plukk og bruk.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

1 liten steinsopp per person

god extra virgin olivenolje

fersk parmesan

flatbladet persille

salt/pepper

 

 

Fremgangsmåte

Steinsoppen må være fast og fin og uten snyltere. Skjær steinsoppen i tynne skiver og dander pent på tallerkener. Riv over fersk parmesan. Bruk gjerne en mandolin, men du kan også bruke rivjern. Hell olivenolje i tynn stråle over. Dryss over maldonsalt og pepper og litt flatbladet persille. Server.