Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood
Dette er det enkleste og beste du kan lage etter soppturen. Det tar deg fem minutter. Den er best når du fant kun én fast, ung steinsopp, men like god om du kom hjem med kurven full og valgte den mest perfekte «sjampanjekorken» i utvalget.
De små, faste og perfekte steinsoppene er altså utgangspunktet for denne enkle, men imponerende gode forretten.
Tekst og foto: Anne Elisabeth Scheen. Oppskriften er hentet fra Grønn matglede.
Steinsopp - Boletus edulis
1 liten steinsopp per person
god extra virgin olivenolje
fersk parmesan
flatbladet persille
salt/pepper
Steinsoppen må være fast og fin og uten snyltere. Skjær steinsoppen i tynne skiver og dander pent på tallerkener. Riv over fersk parmesan. Bruk gjerne en mandolin, men du kan også bruke rivjern. Hell olivenolje i tynn stråle over. Dryss over maldonsalt og pepper og litt flatbladet persille. Server.