Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
2 nyplukkede store steinsopper
12 squash- eller gresskarblomster
Gul eller hvit ost
12 skriver god spekeskinke
1-2 egg pisket med litt salt og pepper
Strøbrød (knust usøtet cornflakes er utmerket)
Sjekk at blomstene er fri for insekter og rusk. Oppbevar dem kjølig til de skal brukes, da knipser du av stilken.
Børst soppen ren og del den i en halv centimeter tykke skiver eller staver. Skjær tilsvarende tykke skiver eller staver av gulost.
Lag ruller: på hver skinkeskive legger du en steinsoppskive med osteskive på toppen og ruller det hele sammen. Hver rull stikkes inn i en blomst så det blir en liten bunt eller pakke.
Pensle eller dypp pakkene i pisket egg, vend hver pakke i strøbrød. Stek dem gyllne og sprø i olje.