Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Småretter og Salater
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
2 nyplukkede store steinsopp
12 squash- eller gresskarblomster
Gul eller hvit ost
12 skiver god spekeskinke
1-2 egg pisket med litt salt og pepper
Strøbrød (knust usøtet cornflakes er utmerket)
Sjekk at blomstene er fri for insekter og rusk. Oppbevar den kjølig til de skal brukes, da knipser du av stilken.
Børst soppen ren og del den i en halv centimeter tykke skiver eller staver. Skjær tilsvarende tykke skiver eller staver av gulost.
Lag ruller: på hver skinkeskive legger du en steinsoppskive med osteskive på toppen og ruller det hele sammen.
Hver rull stikkes i en blomst så det blir en bunt eller pakke.
Pensle eller dypp pakkene i pisket egg, vend over hver pakke i strøbrød. Stek dem gylne og sprø i olje.