Steinsopp i blomst | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsopp i blomst

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Salater

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Kanapé Blomst Smårett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

2 nyplukkede store steinsopp

12 squash- eller gresskarblomster

Gul eller hvit ost

12 skiver god spekeskinke

1-2 egg pisket med litt salt og pepper

Strøbrød (knust usøtet cornflakes er utmerket)

Fremgangsmåte

Sjekk at blomstene er fri for insekter og rusk. Oppbevar den kjølig til de skal brukes, da knipser du av stilken.

Børst soppen ren og del den i en halv centimeter tykke skiver eller staver. Skjær tilsvarende tykke skiver eller staver av gulost.

Lag ruller: på hver skinkeskive legger du en steinsoppskive med osteskive på toppen og ruller det hele sammen.

Hver rull stikkes i en blomst så det blir en bunt eller pakke.

Pensle eller dypp pakkene i pisket egg, vend over hver pakke i strøbrød. Stek dem gylne og sprø i olje.