Steinsopp i blomst | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsopp i blomst

placeholderbilde

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Forrett Snack Smårett Koldtbord

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

2 nyplukkede store steinsopper

12 squash- eller gresskarblomster

Gul eller hvit ost

12 skriver god spekeskinke

1-2 egg pisket med litt salt og pepper

Strøbrød (knust usøtet cornflakes er utmerket)

Fremgangsmåte

Sjekk at blomstene er fri for insekter og rusk. Oppbevar dem kjølig til de skal brukes, da knipser du av stilken.

Børst soppen ren og del den i en halv centimeter tykke skiver eller staver. Skjær tilsvarende tykke skiver eller staver av gulost.

Lag ruller: på hver skinkeskive legger du en steinsoppskive med osteskive på toppen og ruller det hele sammen. Hver rull stikkes inn i en blomst så det blir en liten bunt eller pakke.

Pensle eller dypp pakkene i pisket egg, vend hver pakke i strøbrød. Stek dem gyllne og sprø i olje.