Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Drikke og Desserter
Tilberedning: Konservere og Koke
Ceps & Cream med steinsoppkaramell.
Oppskriften er hentet fra artikkelen Soppcocktail. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2017.
Steinsopp - Boletus exults
Til steinsoppkaramell:
1 l hvitt sukker
1 liter vann
150 gr tørket steinsopp
Til Ceps & Cream:
4 cl whisky
2,5 cl steinsoppkaramell
2 cl vikingmelk
Steinsoppkaramell:
Kok opp 5 dl sukker og vann til alt sukkeret har løst seg opp. Hell laken over i en blender og tilsett salt og steinsopp
Karamelliser de andre 5 dl sukker i en panne til det blir lysebrunt. Hell karamellen oppi sukkerlaken og kjør blenderen til soppen er oppløst. La blandingen stå over natten. Sil steinsoppsirupen gjennom en finmasket sil.
Ceps & Cream:
Bland alle ingrediensene i en cocktailshaker og rist godt, til alle ingrediensene er avkjølt. Sil drinken oppi et martinglass eller en champagne coupe og server med en skive tørket steinsopp.