Steinsoppcocktail | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsoppcocktail

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Drikke og Desserter

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Drink Cocktail Fest Karamell Likør

Om oppskriften

Ceps & Cream med steinsoppkaramell.

Oppskriften er hentet fra artikkelen Soppcocktail. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2017.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus exults

Ingrediens

Til steinsoppkaramell:

1 l hvitt sukker

1 liter  vann

150 gr tørket steinsopp

 

Til Ceps & Cream:

4 cl whisky

2,5 cl steinsoppkaramell

2 cl vikingmelk

Fremgangsmåte

Steinsoppkaramell:

Kok opp 5 dl sukker og vann til alt sukkeret har løst seg opp. Hell laken over i en blender og tilsett salt og steinsopp

Karamelliser de andre 5 dl sukker i en panne til det blir lysebrunt. Hell karamellen oppi sukkerlaken og kjør blenderen til soppen er oppløst. La blandingen stå over natten. Sil steinsoppsirupen gjennom en finmasket sil.

 

Ceps & Cream:

Bland alle ingrediensene i en cocktailshaker og rist godt, til alle ingrediensene er avkjølt. Sil drinken oppi et martinglass eller en champagne coupe og server med en skive tørket steinsopp.