Steinsoppflarn | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsoppflarn

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Kaker og brød og Desserter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Kjeks Kaker Søtt Dessert Gave Enkelt

Om oppskriften

Visste du at du kan lage deilige, søte kaker med tørket sopp? Soppen gir en nøtte- aktig smak. Kakene blir best med steinsopp, men du kan også bruke tørket traktkantarell.

Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp. Finnes også på Anne Elisabeth Scheens blogg, Plukk og bruk.

Tekst og bilder:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Traktkantarell - Craterellus tubaeformis

Ingrediens

Til ca. 24 kaker:

75 g meierismør

30 g tørket steinsopp, finhakket

1 stort egg (viktig at det er stort)

125 g sukker (hvis egget er mellomstort, må du bruke mindre sukker – 100 g)

1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Den tørkede soppen må deles i veldig små biter. Bruk hendene eller kniv for å finhakke soppen.

Smelt smøret forsiktig i en liten kjele. Bland den finhakkede soppen inn i smøret. La smør- og soppblandingen avkjøles.

Pisk egg og sukker til egge- dosis. Hell den avkjølte smør- og soppblandingen oppi eggedosisen sammen med bakepulveret. Rør forsiktig til alt har blandet seg.

Legg bakepapir på en steke- plate og bruk en teskje til å sette små kaker utover. Kakene renner veldig ut når de stekes, så pass på å ha god avstand mellom dem. Du må ikke ha mer enn 8–12 kaker per stekeplate.

Stek kakene til de er svakt gylne og sprø. Dette tar 6–8 minutter, men kan variere litt med de ulike ovnene. Avkjøl kakene og spis. Men vær forsiktig, du kan bli hekta på smaken.