Sankeråvare: Sopp og Bær og frukt
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Koke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
Bringebær - Rubus idaeus
Stikkelsbær - Ribes uva-crispa
Her kombinerer vi skalldyr, sopp og bær, det beste høsten har å by på.
2 små kokte hummer
200 g rå steinsopp i tynne skiver
200 g friske bringebær
1 dl stikkelsbær eller 4 kiwi (stikkelsbær svarer bedre til bokas konsept, foreslår å bruke dem først)
Sett kokt hummer, steinsopp og bringebær på et kaldt sted.
Visp sammen en dressing av olje, eddik, sennep, litt soppekstrakt, ørlite estragon eller dill, og rømme. Salte og pepre.
Like før servering danderer du hakket ellet most stikkelsbær på en tallerken. Har du ikke stikkelsbær, kan du prøve med grovdelt kiwi.
Fordel steinsopp og skrivet hummerkjøtt over stikkelsbærbunnen. Garner med bringebær. Hell over dressing og server.
Den som har anledning til å fange kreps når sesongen starter, kan skifte ut hummer med noen kreps eller en klo av kongekrabben.