Steinsopplikør | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Steinsopplikør

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Drikke

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Drikke Dram Alkohol

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Bruk kun faste og unge sopper

200 g steinsopp

5 dl 60% sprit

200 g farin

2 glass tørr hvitvin

Fremgangsmåte

Rens soppen nøye og del den i skiver, som legges i en ren krukke.

Hell over sprit og la trekke i 5-6 uker på et mørkt sted.

Sił blandingen gjennom et kaffefilter.

Løs opp sukkeret med et glass varmt vann og bland det sammen med sprit og hvitvin.

Foretrekker du sterke drammer og likører, bruker du mindre hvitvin. Mer vin gir mildere smak.