Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Desserter
Det er umulig å begrense seg når skogen bugner av flott sopp. Du fyller opp kurver, poser, genser – og kommer skakkbært hjem med mer enn du noensinne kan spise eller plage naboene med. Den kvikke løsningen er da å tørke resten. Men derfra til å bruke den i maten igjen? Det er vi mindre flinke til, og mange av oss har skapene godt stappet med tørket årgangssopp.
Fra artikkelen «Bruk mer tørket sopp!» av Håkon Mella. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2015.
Steinsopp - Boletus edulis
50 g mørk sjokolade
20 g fløte
5 g tørket steinsopp
Smelt sjokoladen i vannbad, tilsett fløten og bland godt sammen.
Kjør steinsoppen til pulver i kjøkkenmikser/stavmikser.
Ha pulveret gjennom en tesil slik at de store bitene blir værende igjen.
Bland ca halvparten inn i sjokoladen. Sett kaldt i 15 minutter.
Form sjokoladeblandingen til mulig når den har blitt kald nok.
Rull dem i resten av soppulveret.
Server gjerne med litt islandslavsirup og dråper av tyttebærsaft eller annet skogsgodt.