Stekt sopp med ferskost | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Stekt sopp med ferskost

Sankeråvare: Sopp og Nyttevekster

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Steke og Bålmat

Sankeråvare

Stikkord

salat sandwich sopp nyttevekster bålmat vegetar vegan

Om oppskriften

Dette er en superkjapp og deilig måte å variere «sopp-sandwichen» på.   Skikkelig enkel oppskrift som du kan lage hjemme på kjøkkenet, eller ute i skogen med de enkleste kjøkkenredskaper! Du kan bruke spinat, eller du kan sanke ditt eget grønt der du er.

Sankeråvare

Traktkantarell - Craterellus tubaeformis

Løvetann - Taraxacum

Russekål - Bunias orientalis

Ingrediens

Sopp, traktkantarell eller det du har. Ca 200 g per person
Ferskost,  den du liker:  chevre, brie, camenbert, myk tofu,  vegansk cashewost, etc
Grønt:  spinat eller det du plukker rundt der du lager maten – løvetann, løkurt, russekål, etc. Pynt gjerne med noe løk! Purreløk, gressløk eller løkurt – du tar det du har der du er!
Gjerne noe godt brød

Fremgangsmåte

1.  Stek soppen i olje eller smør til soppvæsken er fordampet.  Eventuelt kan du koke ned soppen først, hvis den er veldig fuktig.
2.  Legg i osten i biter,  rør rundt, smak til med salt og pepper
3.  Legg straks etter  i det grønne, rør rundt
4.  La alt varmes opp et minutt og server.
Kan spises som en varm salat eller med en skive godt brød ved siden.