Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Strandkålen blir så god sammen med hvitløk og den friske sødmen fra granateplekjernene. Deilig tilbehør til pølser, fisk og kjøtt.
Bruk helst de yngste bladene fra strandålen i denne retten. Strandkål kan bli bitter når den blir eldre. Men husk at både salt og syre balanserer ut det bitre, så det går fint selv om bladene har litt størrelse også. Dersom du ikke har strandkål, kan du bruke grønnkål i stedet. Jeg bruker wok når jeg lager denne retten.
Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.
Strandkål - Crambe maritima
4 porsjoner:
300 g strandkålblader – strimlet
3 fedd hvitløk, i syltynne skiver
2-3 ss olivenolje
1/2-1 ts salt etter smak
3 ss granateplekjerner
evt en skvis med sitron
Ha olivenoljen og hvitløken i woken og la det surre på svak varme til hvitløken er blank og nesten begynner å bli gyllen. Pass på at du ikke steker den for hardt, for brent hvitløk smaker ikke godt. Ha oppi den strimlede strandkålen og stek mens du stadig vender på den, til den faller litt sammen. Den skal fortsatt ha fin konsistens og flott grønn farge. Dryss over salt og bland godt. Hell over granateplekjernene og server.
Jeg pleier å servere denne som tilbehør til grillet fisk.