Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra Norsk sjømatråd. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2019.
Kantarell - Cantharellus cibarius
Til fisken
800 g uerfilet med skinn
1 ss olivenolje
1 ss smør
salt og pepper
Til frikasséen
250 g kantareller
1 sjalottløk
1/2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss smør
2 dl matfløte
0,3 sitron
2 ss persille, frisk
salt og pepper
Serveres med kokte poteter
Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv.
Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.
Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.
Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.
Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.
Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.
Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
Rør inn hakket persille rett før servering.
Server ueren med kantarellfrikassé og kokte poteter.