Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Stekt uer med kantarellfrikassé

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Fisk Frikassé Middag Sjømat Kremet

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Norsk sjømatråd. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2019.

 

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

Til fisken

800 g uerfilet med skinn

1 ss olivenolje

1 ss smør

salt og pepper

 

Til frikasséen

250 g kantareller

1 sjalottløk

1/2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ss smør

2 dl matfløte

0,3 sitron

2 ss persille, frisk

salt og pepper

Serveres med kokte poteter

Fremgangsmåte

Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv. 

Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.

Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.

Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.

Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk. 

Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.

Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.

Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Rør inn hakket persille rett før servering.

Server ueren med kantarellfrikassé og kokte poteter.