Strozzapreti med groblad | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Strozzapreti med groblad

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Pasta Middag Italiensk Blomst

Om oppskriften

Strozzapreti med blomsterknopper av groblad og parmesan.

Strozzapreti er italienske pastaskruer som du kan lage for hånd uten pastamaskin. Selvsagt kan du lage retten med andre former for pasta, men strozzapreti får en spesielt herlig konsistens og gjør at denne retten nesten blir som snacks å regne. Her bruker vi både blader og blomsterknopper av groblad. Dette er en enkel rett som inneholder få ingredienser.

Av Trond Svendgård. Denne oppskriften ble først publisert i boken Plukk selv. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2018.

Sankeråvare

Groblad - Plantago major

Ingrediens

Til fire personer.

 

Til pasta:

6 eggeplommer

200 g hvetemel, gjerne type 00

 

Til hovedrett:

100 g meiersmør

30-40 blader av groblad

2 ½ dl blomsterknopper av groblad

25 g parmesan

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

Pasta:

Ha melet til pastaen på en fjøl og lag en grop i haugen. Skill eggene og ha plommene i gropen. Rør med hendene i eggeplommen og ta inn litt og litt mel til alt er samlet som en fast deig. Elt deigen godt og pakk den inn plastfolie. La den hvile i 15-20 minutter. Rull ut deigen til en pølse og kutt den i skiver. Rull så skivene ut til 3-4 med mer tynne pølser, press dem flate og rull dem sammen med skruer. Kutt så skruene opp i 4-5 cm lange lengder.

Hovedrett:

Kok opp en stor kjele med saltet vann (skal smake som sjøvann) og kok pastaskruene i 7-8 minutter. Ha smøret i en stekepanne og la det bli nøttebrunt. Ha de kokte pastaskruene i smøret og tilsett grobladene. Stek noen sekunder til bladene faller sammen og smak til med salt og pepper. Rett før servering vendes blomsterknoppene inn. Server med revet parmesan og litt av det brunede smøret og rundt.