Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter
Tilberedning: Steke og Koke
Strutseving er en super råvare som det finnes mye av i en kort periode på våren. Den sammenlignes ofte med asparges og kan brukes på samme måte. MEN det er viktig å varmebehandle de i minimum 10 minutter for å forhindre eventuelt magebesvær. Det er også viktig å være 100 % sikker på at det er strutseving du har plukket, det er giftige forvekslinger!
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Strutseving - Matteuccia struthiopteris
Ramsløk - Allium ursinum
600 g fersk pasta
Ca. 200 g stekte strutsevinger
Olje eller smør til steking
Salt
Pepper
150 g pinjekjerner
150 g parmesan
Ca. 1 ss ramsløkpuré eller en neve fersk ramsløk
eller 2-3 fedd hvitløk
Skyll og rens strutsevingene, tørk og stek de godt på middels varme. Det er viktig å steke de lenge og godt for å unngå eventuelle magereaksjoner ved utilstrekkelig varmebehandling. Jeg steker de i minimum 10 minutter. Tilsett ramsløk eller hvitløk og smak til med salt og pepper. Jeg har brukt finkuttet ramsløk på olje (se oppskrift på ramsløkpuré) som er en super måte å konservere ramsløk på. Hvis du ikke har ramsløk kan du bruke hvitløk. Kok opp pasta etter pakkens anvisning og server med stekte strutsevingene og et dryss av ristede pinjekjerner og parmesan.