Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Strutseving - Matteuccia struthiopteris
spisslønnblomst - Acer platanoides
130 g strutseving
Olje til steking (stekes i 10 minutter)
20 g smør
1 ts chiliflakes
2 ts tørket steinsoppulver
Salt
Philadelphiaost eller annen kremost
Brød, gjerne surdeigsbrød
4 dl spisslønnblomster
Vinaigrette:
4 ss olje
3 ss eplecidereddik
1-2 ss løvetannsirup eller flytende honning
Salt
Pepper
Stek strutseving i olje i 7-8 minutter, tilsett smør og krydder og bland godt og stek videre, stekes tilsammen minimum 10 minutter.
Bland sammen vinaigretten og rist to brødskiver, gjerne surdeigsbrød. Smør skivene med et godt lag med kremost og legg de stekte lune strutsevingene over osten.
Bland spisslønnblomster i vinaigretten og topp sandwichen med disse friske og syrlige lønneblomstene. Pynt med fioler hvis du ønsker.