Strutseving sandwich | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Strutseving sandwich

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Pålegg Lunsj Vinaigretten Smørbrød Forrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Strutseving - Matteuccia struthiopteris

spisslønnblomst - Acer platanoides

Ingrediens

130 g strutseving

Olje til steking (stekes i 10 minutter)

 

20 g smør

1 ts chiliflakes

2 ts tørket steinsoppulver

Salt

 

Philadelphiaost eller annen kremost

Brød, gjerne surdeigsbrød

 

4 dl spisslønnblomster

 

Vinaigrette:

4 ss olje

3 ss eplecidereddik

1-2 ss løvetannsirup eller flytende honning

Salt

Pepper

Fremgangsmåte

Stek strutseving i olje i 7-8 minutter, tilsett smør og krydder og bland godt og stek videre, stekes tilsammen minimum 10 minutter.

Bland sammen vinaigretten og rist to brødskiver, gjerne surdeigsbrød. Smør skivene med et godt lag med kremost og legg de stekte lune strutsevingene over osten.

Bland spisslønnblomster i vinaigretten og topp sandwichen med disse friske og syrlige lønneblomstene. Pynt med fioler hvis du ønsker.