Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Oppskriften er hentet fra kompendiet «Bruk av skarpe risker», laget av Miraculix, Sør-Varanger sopp- og nyttevekstforening med støtte fra Finnmarkeiendommens Grønne midler.
Rødbrun pepperriske - Lactarius rufus
Skjeggriske - Lactarius torminosus
Hulriske - Lactarius trivialis
Kokosriske - Lactarius glyciosmus
2 ss olje eller smør
2 ½ – 3 dl hakkete salte risker
5 ss hvetemel
1 l vann eller melk
1 terning kjøtt- eller grønnsaksbuljong,
hvitpepper
1 dl fløte
Soppen gis et raskt oppkok i olje eller smør og tilsettes hvetemel og væske i små porsjoner og blandes godt. Kokes i ca. 10 min. Krydres og tilsettes fløte. Man kan også tilsette smøreost eller revet ost.