Suppe av salte risker | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Suppe av salte risker

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Middag Lunsj Suppe Vegetar Enkelt

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra kompendiet «Bruk av skarpe risker»,  laget av Miraculix,  Sør-Varanger sopp- og nyttevekstforening med støtte fra Finnmarkeiendommens Grønne midler.

Sankeråvare

Rødbrun pepperriske - Lactarius rufus

Skjeggriske - Lactarius torminosus

Hulriske - Lactarius trivialis

Kokosriske - Lactarius glyciosmus

Ingrediens

2 ss olje eller smør

2 ½ – 3 dl hakkete salte risker

5 ss hvetemel

1 l vann eller melk

1 terning kjøtt- eller grønnsaksbuljong,

hvitpepper

1 dl fløte

Fremgangsmåte

Soppen gis et raskt oppkok i olje eller smør og tilsettes hvetemel og væske i små porsjoner og blandes godt. Kokes i ca. 10 min. Krydres og tilsettes fløte. Man kan også tilsette smøreost eller revet ost.