Syltet kantarell | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syltet kantarell

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Sylte og Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Garnityr Lagre

Om oppskriften

Perfekt tilbehør til vilt og perfekt gave.

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

250 g renset kantarell

 

Lake:

2 dl eplesidereddik

3 dl sukker

4,5 dl vann

krydder:

1 ts pepperkorn

2 hvitløksfedd i skiver

2 sjarlottløk i skiver

2 stjerneanis

2 ss finkuttet ingefær

1 chili

Fremgangsmåte

Kok opp laken til den koker og alt sukker er oppløst. Tilsett krydder og kok opp. Del opp kantarell i passe biter og la kantarell koke med i laken i et minutt eller to, avkjøl og hell på rene sterile glass. Sett kjølig. Unge, faste og små kantareller egner seg aller best til sylting.

Nydelig tilbehør til grønnsaker, kjøtt, vilt og fugl.