Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Sylte og Konservere
Perfekt tilbehør til vilt og perfekt gave.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Kantarell - Cantharellus cibarius
250 g renset kantarell
Lake:
2 dl eplesidereddik
3 dl sukker
4,5 dl vann
krydder:
1 ts pepperkorn
2 hvitløksfedd i skiver
2 sjarlottløk i skiver
2 stjerneanis
2 ss finkuttet ingefær
1 chili
Kok opp laken til den koker og alt sukker er oppløst. Tilsett krydder og kok opp. Del opp kantarell i passe biter og la kantarell koke med i laken i et minutt eller to, avkjøl og hell på rene sterile glass. Sett kjølig. Unge, faste og små kantareller egner seg aller best til sylting.
Nydelig tilbehør til grønnsaker, kjøtt, vilt og fugl.