Syltet kantarell | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syltet kantarell

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Konservere Sylte kantarell kantarelleddikk tilbehør

Om oppskriften

Denne oppskriften på syltet kantarell ble sendt inn  av Rani Safa som bidrag til julekalenderen 2023.

Foto og oppskrift: Rani Safa

 

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

630g fersk kantarell
Syltelake:
6 einerbær
8 svarte pepperkorn
2 stjerneanis
4 ferske laurbærblad
3dl sukker
3.5dl 7% eddik
8dl vann

Fremgangsmåte

Kok opp syltelaken med alle ingredienser.
Tilsett kantarellen når det koker og la de koke 1-2 minutten.
Avkjøl kjelen og fjern laurbærbladene.
Steriliser glassene du skal ha kantarellene på, ved å koke dem i en stor kasserolle.
Fyll glassene med avkjølt syltelake med kantareller i.
Oppbevar på et kjølig mørkt sted.
Spises innen 6 mnd.
Oppskriften er nok til 3 x 500ml glass.
Når kantarellene er spist opp, bruk gjerne resten av syltelaken som en eddik med kantarellsmak, som f.eks. dressing på salater.