Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Sylte og Konservere
Kusoppen er liten og søt, men litt bløt. De små, faste «knappene» kan syltes og legges ned i olje sammen med litt krydder. Visp har du et kult tilbehør til viltretter.
Jeg måtte bare leke meg med de små, knappelignende seige kusoppene. De får en myk konsistens og en fin, syrlig smak som passer godt som tilbehør til kjøttretter.
Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.
Seig kusopp - Suillus bovinus
Små, faste kusopper
1 del eddik (eplesidereddik eller vineddik)
1 del vann
litt salt
5 pepperkorn
5 hel allehånde
1 laurbærblad
mild olivenolje eller smaksnøytral olje
evt. løk, hvitløk og urter etter smak og ønske.
Kok opp eddik, salt og vann. Børst av soppen og ha den oppi laken. La det hele koke 5–10 minutter til soppen har falt godt sammen. Sil av eddiklaken og legg soppen og krydderet over i et rent glass. Prøv å få så mange sopp oppi glasset som mulig. Hell over olje til glasset er helt fullt. Sett på lokket men ikke skru det helt til. Sett glasset inn i stekeovn, og la det stå 90 grader i 1 time. Jeg bruker dampovn, og har da på full damp. Etter en times tid, tar du glasset ut av ovnen, og skrur forsiktig lokket godt til.