Syltet seig kusopp kokt i olje | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syltet seig kusopp kokt i olje

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Sylte og Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Garnityr Tilbehør Sylte Konservering Lagring

Om oppskriften

Kusoppen er liten og søt, men litt bløt. De små, faste «knappene» kan syltes og legges ned i olje sammen med litt krydder. Visp har du et kult tilbehør til viltretter.

Jeg måtte bare leke meg med de små, knappelignende seige kusoppene. De får en myk konsistens og en fin, syrlig smak som passer godt som tilbehør til kjøttretter.

 

Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.

Sankeråvare

Seig kusopp - Suillus bovinus

Ingrediens

Små, faste kusopper

1 del eddik (eplesidereddik eller vineddik)

1 del vann

litt salt

5 pepperkorn

5 hel allehånde

1 laurbærblad

mild olivenolje eller smaksnøytral olje

evt. løk, hvitløk og urter etter smak og ønske.

Fremgangsmåte

Kok opp eddik, salt og vann. Børst av soppen og ha den oppi laken. La det hele koke 5–10 minutter til soppen har falt godt sammen. Sil av eddiklaken og legg soppen og krydderet over i et rent glass. Prøv å få så mange sopp oppi glasset som mulig. Hell over olje til glasset er helt fullt. Sett på lokket men ikke skru det helt til. Sett glasset inn i stekeovn, og la det stå 90 grader i 1 time. Jeg bruker dampovn, og har da på full damp. Etter en times tid, tar du glasset ut av ovnen, og skrur forsiktig lokket godt til.