Syltet sopp i olje | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syltet sopp i olje

placeholderbilde

Sankeråvare: Sopp

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Sylte, Konservere, Konfitere og Koke

Stikkord

Konservere Lagring Sylte Gave

Om oppskriften

Av Lars Sundet. Oppskriften ble publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2005.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Seig kusopp - Suillus bovinus

Blå ridderhatt - Lepista nuda

Ingrediens

1/2 kg sopp (små hele sopp ser best ut)

Lake

1/2 liter vann

1/2 liter eddik, 7%

3 ss salt

10 pepperkort

2-3 laurbærblad

 

Olje, 1 hel hvitløk i skiver, laurbærblad til pynt.

Fremgangsmåte

Kok opp laken og legg soppen i. La det stå å rekke ca 10 min. Ta deretter soppen opp og la den ligge i et håndkle over natta. Laken skal ikke brukes mer nå. Neste dag legger man sopp, hvitløk og olje lagvis i et glass. Press soppen sammen så det ikke blir luftlommer og fyll glasset helt. Et par laurbærblad langs siden av glasset ser bra ut. Sett glasset kjølig.

For den som er glad i både hvitløk og sopp så bør dette prøves. Det blir aldeles nydelig. Det er også en populær presang!