Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter og Vår
Hva vil du lage?: Vegetar, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Sylte og Konservere
Syltet vinterkarse
Plukk vinterkarsen rett før den går i blomst. Da står blomsterknoppene som små brokkoli. Ta med 3-4 cm av stilken og du har en flott grønnsak. Disse skuddene er også flotte å sylte, og det er superenkelt å gjøre det.
Vinterkarse - Barbarea vulgaris
Vinterkarse
Hvitløk
Laurbærblad
Pepperkorn
1-2-3-lake (én del eddik, to deler sukker og tre deler vann)
Eddik til etterfylling
Finn fram noen rene glass med skrulokk, det er lurt å bruke de minste fordi da er det lettere å bruke opp innholdet raskt. Vask vinterkarsen og dytt så mange du klarer ned i glasset ut å mose dem. Ha i hvitløk og laurbærblad om du ønsker, kanskje noen pepperkorn. Kok opp 1-2-3-lake (én del eddik, to deler sukker og tre deler vann) og det gjør ikke noe om du bruker mindre sukker. Hell laken opp i glasset så det renner over, og sett glassene inn i stekeovnen på 95% grader i 30 minutter. Legg lokkene ved. Ta ut, etterfyll med eddik, skru på lokkene og avkjøl. Flott tilbehør til både kjøtt og fisk!