Syrinkake | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syrinkake

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Kaker og brød og Desserter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Kake Dessert Søtt Blomst

Om oppskriften

SYRINKAKE (for søtmonser som ikke vil ha hvetemel)

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

 

Sankeråvare

Syrin - Syringa vulgaris

Ingrediens

200 g smør

120 sukker

150 g potetmel

3 ts bakepulver

stivpisket eggehvite av 3 eggehviter

 

Syrinsirup:

1 dl vann

1 neve syrinblomster uten kvist 1 ts honning

1 ss revet appelsinskall (eller sitronskall)

 

Sjokoladeglasur:

200 g kokesjokolade

100 g smør

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn potetmel og bakepulver. Skjær inn eggehvitene. Hell kakerøra i en smurt, firkantet form, stek kakebunnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Imens varmer du opp vannet og syrinblomstene, honningen, appelsinskallet og sukkeret. Kok inn til to tredeler av det opprinnelige, det blir en tynn sirup. Sil sirupen.

 

Del opp kakebunnen i ca. 4 cm kvadrater som dynkes med syrinsirup. Smelt ca. 200 g mørk kokesjokolade og 100 g smør i vannbad under omrøring. Når sjokoladeglasuren begynner å tykne, smøres den over kakefirkantene og får stivne litt før du drysser over med lett hånd noen syrinblomster til pynt.