Syrlig sommersuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Syrlig sommersuppe

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Supper og Småretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Forrett Sommermat Friskt

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Engsyre - Rumex acetosa var. acetosa

Gjøkesyre - Oxalis acetosella

Hagesyre - Rumex patentia

Ingrediens

1 liter buljong eller kraft

1-2 never grovhakket syre (engsyre, hagesyre, gjøkesyre)

100-150 g sukkererter, klippet i biter, fryste grønne erter kan også brukes

1 ts frisk timian, gressløk eller annet kryddergrønt

sitronsaft, salt, pepper

 

Fremgangsmåte

Varm buljongen til den koker, ha i de øvrige ingrediensene. La det koke til ertene er møre. Juster med salt, pepper og sitronsaft. Stivpisket krem eller rømme gjør suppa ekstra lekker.