Denne oppskriften har vi fra nasjonalt grønttreff i Trondheim i 2016.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Brennesle/stornesle - Urtica dioica
Engsyre - Rumex acetosa
Løvetann - Taraxacum
Vassarve - Stellaria media
Ryllik - Achillea millefolium
Mynte - Mentha spp.
175 g bulgur (middels fin) eller couscous; hvis det skal være glutenfritt kan man også bruke quinoa
1 ts salt til koking
2 sitroner, bare saften
300 g ville urter (skvallerkål, nesle (begge forvellet), engsyre, løvetannblad, vassarve, ryllik i små mengder, – villkjørvel, reddikblad, ung agurkurt… man tager hvad man haver)
100 g mynte, finhakket
2 stk. grønne løk (vårløk, pipeløk eller luftløk)
60 ml olivenolje (el annen olje)
3 tomater uten frø, hakket
0,5 agurk uten frø, finhakket
salt og friskkvernet pepper
Ha bulgur i en stor bolle og hell over 350 ml kokende saltet vann. La svelle ca. 10-15 minutter. Skyll av og dren godt. Bulgur has i et annet fat og blandes med sitronsaft, vent 1 time. Rensede og hakkede urter, tomat, agurk, løk og olje blandes sammen. Tilsett bulgur forsiktig. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft. Oppbevares i kjøleskap før servering. Bør ikke være iskald.
Fersk bladpersille smaker også svært godt i tabouleh.