Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Bake
En liten gjeng fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening bestemte seg for å bruke en dag på kjøkkenet for å teste algeoppskrifter i vår. Anne-Lise og Bjørn har svært god tilgang på råvarene, siden de driver Ting med Tang i Engelsviken, ytterst i Oslofjorden. Roger Andersen og Pernillle Næss har for vane å eksperimentere med mat på ganske høyt nivå.
Oppskriften gir 12 porsjoner. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2019.
Butare - Alaria esculenta
Kantarell - Cantharellus cibarius
500 g brokkoli
300 g frisk spinat
6 egg
2 ts salt
50 g fersk eller 5 g tørket butare
Dette trenger du til kremen:
600 g Philadelphia-ost
1,5 dl creme fraiche
2 håndfuller hakkede friske urter, som basilikum og kruspersille
4 ts honning
2 ts skall av sitron
400 g sopp, for eksempel kantarell
Smak til med salt og nykvernet pepper
Finhakk sopp og stek den
Smak til med salt og pepper
Rør sammen ingrediensene i kremen og la den hvile.
Kjør brokkoli og spinat i hurtigmikser til det er findelt. Bland i egg og salt. Hakk opp taren i grove biter og rør den inn i blandingen. Dersom du bruker tørket tare skal den bløtlegges 5-10 minutter først.
Dekk en bakeplate med bakepapir og hell blandingen ut på bakepapiret. Stek rullen i ovnen på 180-200 grader i 10 minutter. Snu rullen og stek med den andre siden opp i 5-6 minutter.
Ta rullen ut av stekeovnen og la den stå til den får romtemperatur. Smør kremen utover. Legg soppen ut over kremen. Lag rulade ved å rulle stramt, bruk bakepapiret til hjelp. Skjær i skiver.
Server med kjøtt og grønnsaker.