Grønn tarerull med ostekrem | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Grønn tarerull med ostekrem

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Bake

Sankeråvare

Stikkord

Tang Tare Alge Tilbehør Smårett Butare

Om oppskriften

En liten gjeng fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening bestemte seg for å bruke en dag på kjøkkenet for å teste algeoppskrifter i vår. Anne-Lise og Bjørn har svært god tilgang på råvarene, siden de driver Ting med Tang i Engelsviken, ytterst i Oslofjorden. Roger Andersen og Pernillle Næss har for vane å eksperimentere med mat på ganske høyt nivå.

Oppskriften gir 12 porsjoner. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 4/2019.

Sankeråvare

Butare - Alaria esculenta

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

500 g brokkoli

300 g frisk spinat

6 egg

2 ts salt

50 g fersk eller 5 g tørket butare

 

Dette trenger du til kremen:

600 g Philadelphia-ost

1,5 dl creme fraiche

2 håndfuller hakkede friske urter, som basilikum og kruspersille

4 ts honning

2 ts skall av sitron

400 g sopp, for eksempel kantarell

Smak til med salt og nykvernet pepper

 

Fremgangsmåte

Finhakk sopp og stek den

Smak til med salt og pepper

Rør sammen ingrediensene i kremen og la den hvile.

Kjør brokkoli og spinat i hurtigmikser til det er findelt. Bland i egg og salt. Hakk opp taren i grove biter og rør den inn i blandingen. Dersom du bruker tørket tare skal den bløtlegges 5-10 minutter først.

Dekk en bakeplate med bakepapir og hell blandingen ut på bakepapiret. Stek rullen i ovnen på 180-200 grader i 10 minutter. Snu rullen og stek med den andre siden opp i 5-6 minutter.

Ta rullen ut av stekeovnen og la den stå til den får romtemperatur. Smør kremen utover. Legg soppen ut over kremen. Lag rulade ved å rulle stramt, bruk bakepapiret til hjelp. Skjær i skiver.

Server med kjøtt og grønnsaker.