Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår
Hva vil du lage?: Småretter, Krydder og tilbehør og Hovedretter
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Groblad - Plantago major
Tataki:
260 g laks
2 ss grobladknopper
2 ss sesamfrø
olje
salt og pepper
Ponzusaus:
6 ss soyasaus
1-2 ss rørsukker
1 ss riseddik
1 ts limejuice
1 ts finhakket ingefær
¼ chili
¼ fedd hvitløk
ristede sesamfrø til pynt
Wasabidressing:
1 dl rømme
1 dl majones
smak til med wasabi og limejuice
Rasp av blomsterknoppene på grobladaks og rist knoppene i stekepanna med litt olje sammen med like deler sesamfrø. Smak til med litt salt og pepper. Rull laksefileten i de ristede knoppene og frøene og stek fileten raskt på alle sider. Poenget med tataki er at kjernen av fileten er rå og kun noen mm av det ytre skal stekes. La fileten hvile i 10 minutter etter steking og skjær den i tynne skiver. Server med ponzusaus og wasabidressing. Syltet ingefær er også veldig godt til. Pynt med gjøksyre eller oxalis hvis du har.