Tataki med groblad | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tataki med groblad

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Småretter, Krydder og tilbehør og Hovedretter

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Sushi Asiatisk Japansk Fisk Middag

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.

Sankeråvare

Groblad - Plantago major

Ingrediens

Tataki:

260 g laks

2 ss grobladknopper

2 ss sesamfrø

olje

salt og pepper

 

Ponzusaus:

6 ss soyasaus

1-2 ss rørsukker

1 ss riseddik

1 ts limejuice

1 ts finhakket ingefær

¼ chili

¼ fedd hvitløk

ristede sesamfrø til pynt

 

Wasabidressing:

1 dl rømme

1 dl majones

smak til med wasabi og limejuice

Fremgangsmåte

Rasp av blomsterknoppene på grobladaks og rist knoppene i stekepanna med litt olje sammen med like deler sesamfrø. Smak til med litt salt og pepper. Rull laksefileten i de ristede knoppene og frøene og stek fileten raskt på alle sider. Poenget med tataki er at kjernen av fileten er rå og kun noen mm av det ytre skal stekes. La fileten hvile i 10 minutter etter steking og skjær den i tynne skiver. Server med ponzusaus og wasabidressing. Syltet ingefær er også veldig godt til. Pynt med gjøksyre eller oxalis hvis du har.