Tindvedmarmelade | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tindvedmarmelade

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Vinter og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Sylte, Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Syltetøy Marmelade Pålegg Søtt

Om oppskriften

Oppskrift fra boka Små gleder på glass av Tareq Taylor. Publisert i  Sopp og nyttevekster nr 1/2014.  

Sankeråvare

Tindved - Hippophae rhamnoides

Ingrediens

1 kg tindved

600 g sukker

200 g lyst muscovadosukker

 

(1 rød chili)

(100 g frisk ingefær)

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og la det koke i 10 minutter. Press massen gjennom en finmasket sikt og kast kjernene. Kok syltetøyet til 105°C. Skum godt. Fylles på steriliserte og varme glass.

Kan smakstilsettes med en rød chili eller ca 100 gram frisk ingefær. Det skal koke med fra starten.