Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vinter og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper og Hovedretter
Tilberedning: Koke
En varmende og god tomatsuppe med risoni (pasta) og parmesan toppet med knasende og deilig sprøstekt kamfingersopp. Gøy med sopp som er å finne litt utenom sesong; du finner kamfingersopp i bar- og løvskog i november og også desember, hele landet, helt til snøen setter et punktum.
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. Fotograf: Anne Mæhlum.
Kamfingersopp - Clavulina coralloides
150-200 g renset sopp
1 gul løk
1 stangselleri
1 kinesisk hvitløk
1 liten chili
3 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater
200 g cherrytomater
1 l vann
2 grønnsaksbuljongterninger, jeg bruker Kallø
2 ts tørket timian
2 ts sukker
1 stor neve bladpersille og basilikum
parmesan
persille til garnityr
olje/smør til steking av sopp
salt og pepper
1,5 dl risoni ( pasta som ligner på store riskorn)
Kutt hvitløk, stangselleri og løk i små biter og fres litt i olje til løken er blank og myk. Tilsett vann, buljongterninger, tomater hele og hermetiske, hel chili, timian, sukker og persille. Rør og la suppa putre i 20-30 min. Imens koker du risoni (pasta) etter pakkens anvisning og steker kamfingersoppen sprø i godt med smør og eller olje, litt salt og pepper. Server suppa med risoni, persilledryss, parmesandryss og en god topp med sprø kamfingersopp.
Tips: Fjern risoni så har du en glutenfri suppe, fjern smør og parmesan så blir den vegansk. Har du ikke kamfingersopp så bruk det du har for hånden eller sopp fra butikk.