Tørka tyttebær | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tørka tyttebær

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

bær konservering tørking krydder

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.

Fotograf: Anne Mæhlum

«Nå er det bærsesong og tørking av bær er en super måte å konservere bær på. Bare pass på at de er tørre nok før du putter de på glass med lokk. Tørkede tyttebær passer i brød, kaker, kjeks, granola, energibars, sjokolade, dessert, saus, marinader, gryter og i krydderblandinger og malt opp som krydder og som smakstilsetning. Og sikkert mange andre ting!»

Anne Mæhlum

Sankeråvare

Tyttebær - Vaccinium vitis-idaea

Ingrediens

Tyttebær

 

Fotograf: Anne Mæhlum

Fotograf: Anne Mæhlum

Fremgangsmåte

1

Rens bærene og legg dem utover på stekebrett og la dem lufttørke/soltørke i et par dager. Pass på at bærene ligger alene og ikke i klynger. Flytt brettene med bær til stekeovnen og tørk dem på 30-40 grader i ca. 2 timer. Øk til 50 grader og tørk videre til de er tørre. Sjekk med jevne mellomrom, eventuelt øk med 5-7 grader. La bærene kjøle ned når de er tørre, sjekk at de er helt tørre ellers så kan de mugne. Fyll på glass med lokk og sett mørkt.

2

Har du dehydrator/tørkemaskin fordeler du bærene utover tørkeristene på samme måte som på stekebrett, men uten fortørking, og tørker dem på 57 grader i 10-15 timer. Sjekk at de er helt tørre, ellers så kan de mugne. Fyll på glass med lokk og sett mørkt.