Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Torskegryte med ramsløk og spansk kjørvel

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Supper og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Fisk Sjømat Gryterett

Om oppskriften

Torsk- og paprikagryte med ramsløk og spansk kjørvel.

Av Cornelia Øiestad og Kamil Benon. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2018.

Sankeråvare

Ramsløk - Allium ursinum

Spansk kjørvel - Myrrhis odorata

Ingrediens

Til 4 porsjoner

 

600 g torsk

4 paprika

1 fennikel

3 ss fermentert surkål eller eplesidereddik

500 g hakkede tomater

1 løk

1 dl vann

1 neve fersk ramsløk

1 god neve spansk kjørvel og gjerne litt ekstra til å pynte med før servering

1 dl olivenolje, minst

 

Fremgangsmåte

Skjær paprika, fennikel og løk i store skiver. Ha bitene oppi en panne med varm olje. Grønnsakene skal surre i oljen i rundt 30 minutter til de er nedkokt/-stekt. Hakk kjørvel og ramsløk. Ha urtene oppi jerngryta. Hakk tomatene og ha de oppi gryta når urtene har surret seg ferdig. Ha vann i gryten. Rør alt sammen, gi kjelen ett oppkok og la blandingen stå å trekke. Hell blandingen i en ovnssikker form. Salt torsken og legg den oppå grønnsaksrøren. Sett formen i ovnen på 180 grader Celsius i 15 til 20 minutter, eller til torsken er ferdig.

Server med fersk surdeigsbrød og smør, eller poteter og rømme. Denne hjertevarmende torskegryten gir mersmak.