Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Supper og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Soppsupper kan være både lette og kraftige, de kan være vegatariske eller veganske. Denne suppen heller definitivt mot det kraftige slaget, med kraft og kjøtt fra en oksehale. Det er Tove Jacobsen, OOSN, som har gitt den til oss.
Steinsopp - Boletus edulis
Kantaraell - Cantharellus cibarius
Traktkantarell - Craterellus tubaeformis
Kraft:
1 oksehale
½ persillerot
Salt
Ingredienser i suppen:
4-5 ss. makaroni
2 store tomater
250 gram sopp. Bruk gjerne en blanding av kantareller, traktkantareller og steinsopp. Du kan bruke fersk, dypfryst og/eller tørket sopp.
1 purre
3 ss margarin
2 store gulrøtter
50 gram aspargesbønner
½ persillerot
4 stilker stangselleri
2-3 ss tomatpure
Salt og pepper
Begynn med å lage kraften:
1 oksehale
½ persillerot
Salt
Kokes til kjøttet løsner fra beinet.
Sil av kraften og plukk løs kjøttet. Ta vare på til kjøttet til suppen
Du trenger vel en liter kraft.
Mens kraften koker kan du gjøre klar resten av ingrediensene:
4-5 ss. makaroni kokes ferdig
2 store tomater (flås og deles i store biter)
250 gram sopp skjæres opp i så store biter du ønsker. Bruk gjerne en blanding av kantareller, traktkantareller og steinsopp.
Du kan bruke fersk, dypfryst og/eller tørket sopp.
1 purre skåret i ringer
3 ss margarin
Dette surres i ca. 5 min. i en gryte
Deretter tilsettes kraften og de oppdelte grønnsakene:
2 store gulrøtter
50 gram aspargesbønner
½ persillerot
4 stilker stangselleri
Tomatbiter
Kok alt opp og tilsett makaroni, 2-3 ss tomatpure og kjøttet fra oksehalen.
La suppen småkoke i 20-30 min. og smak til med salt og pepper.
Valgfritt tilbehør