Toves soppsuppe | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Toves soppsuppe

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Supper og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Stikkord

Suppe Turmat Sopp Kantarell Traktkantarell Steinsopp

Om oppskriften

Soppsupper kan være både lette og kraftige,  de kan være vegatariske eller veganske.  Denne suppen heller definitivt mot det kraftige slaget, med kraft og kjøtt fra en oksehale.  Det er Tove Jacobsen, OOSN, som har gitt den til oss.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Kantaraell - Cantharellus cibarius

Traktkantarell - Craterellus tubaeformis

Ingrediens

Kraft:

1 oksehale
½ persillerot
Salt

Ingredienser i suppen:

4-5 ss. makaroni
2 store tomater
250 gram sopp. Bruk gjerne en blanding av kantareller, traktkantareller og steinsopp. Du kan bruke fersk, dypfryst og/eller tørket sopp.
1 purre
3 ss margarin

2 store gulrøtter
50 gram aspargesbønner
½ persillerot
4 stilker stangselleri

2-3 ss tomatpure
Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

Begynn med å lage kraften:

1 oksehale
½ persillerot
Salt

Kokes til kjøttet løsner fra beinet.
Sil av kraften og plukk løs kjøttet. Ta vare på til kjøttet til suppen
Du trenger vel en liter kraft.

Mens kraften koker kan du gjøre klar resten av ingrediensene:

4-5 ss. makaroni kokes ferdig
2 store tomater (flås og deles i store biter)

250 gram sopp skjæres opp i så store biter du ønsker. Bruk gjerne en blanding av kantareller, traktkantareller og steinsopp.
Du kan bruke fersk, dypfryst og/eller tørket sopp.
1 purre skåret i ringer
3 ss margarin
Dette surres i ca. 5 min. i en gryte

Deretter tilsettes kraften og de oppdelte grønnsakene:
2 store gulrøtter
50 gram aspargesbønner
½ persillerot
4 stilker stangselleri
Tomatbiter
Kok alt opp og tilsett makaroni, 2-3 ss tomatpure og kjøttet fra oksehalen.

La suppen småkoke i 20-30 min. og smak til med salt og pepper.
Valgfritt tilbehør