Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood og Koke
Syresauser er sauseverdenens deilige små prinsesser. Det er like mange varianter av syresauser som det er av «mors kjøttkaker».
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Engsyre - Rumex acetosa var. acetosa
Gjøkesyre - Oxalis acetosella
Hagesyre - Rumex patentia
2 ss smør
2 ss hvetemel
2,5 dl hønsebuljong
2,5 dl hakkede syreblader
fløte, rømme eller crème fraîche
salt, pepper
Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med buljongen Ha i syrebladene og la det småkoke minst 10 minutter. Juster med salt og pepper. Pisk til slutt inn fløte eller rømme, men ikke la det koke. Denne sausen kan varieres med litt hakket løk surret i smøret først.
SURT+SØTT = GODT!