Tradisjonell syresaus | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tradisjonell syresaus

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Saus Dressing Tilbehør

Om oppskriften

Syresauser er sauseverdenens deilige små prinsesser. Det er like mange varianter av syresauser som det er av «mors kjøttkaker».

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Engsyre - Rumex acetosa var. acetosa

Gjøkesyre - Oxalis acetosella

Hagesyre - Rumex patentia

Ingrediens

2 ss smør

2 ss hvetemel

2,5 dl hønsebuljong

2,5 dl hakkede syreblader 

fløte, rømme eller crème fraîche 

salt, pepper

Fremgangsmåte

Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med buljongen Ha i syrebladene og la det småkoke minst 10 minutter. Juster med salt og pepper. Pisk til slutt inn fløte eller rømme, men ikke la det koke. Denne sausen kan varieres med litt hakket løk surret i smøret først.

SURT+SØTT = GODT!