Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Desserter
Tilberedning: Koke
Denne traktkantarellmoussen har jeg fått masse ros for! Spennende og god!
Denne oppskriften lagde jeg med ganske store traktkantareller som inneholdt mye væske. Dersom soppen er litt tørrere, kan du godt ha litt mindre sopp og heller ha i litt vann slik at sopp og vann veier tilsammen 300 g.
Oppskrift av Anne Elisabeth Scheen. Hentet fra bloggen Plukk og bruk – om plukking og bruk av spiselige planter og sopp.
Traktkantarell - Craterellus tubaeformis
4-6 porsjoner:
2 dl kremfløte
300 g traktkantareller
saften av 1 sitron
180 g sukker
5 plater gelatin
20 bringebær (5 per porsjon)
mørk sjokolade til å rive over
Rens all soppen og del dem. Ha gelatinen i et glass med vann. Ha sopp, sukker og sitron i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. La det koke opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem oppi blandingen. Avkjøl blandingen, men ikke la den stivne.
Pisk fløten til krem og vend den inn i sopprøra. Hell den ferdige kremen over i serveringsglass, eller i en stor serveringsbolle. La den stå og sette seg i kjøleskap noen timer.
Ved servering pyntes den med friske eller frosne bringebær og revet sjokolade.