Treak - einerbærkarameller | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Treak – einerbærkarameller

Sankeråvare: Nyttevekster og Bær og frukt

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Søtt Godteri Karamell Søtsak Dessert

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Einerbær - Juniperus communis

Ingrediens

Fremgangsmåte

Kok einerbær på samme måte som for sirup (lenke), men kok videre til sirupen er meget tykk. Da helles den utover en flate som slipper lett – stål, bakepapir eller liknende. Skjær remser som rulles til stenger og pakkes inn i matpapir eller cellofan. Før i tiden brukte man bjørkenever som «karamellpapir» på treak.