Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Sauser, Krydder og tilbehør og Desserter
Tilberedning: Konservere og Koke
Lag en enkel sirup av tunbalderbrå som kan brukes til alt du ønsker: iskrem, dessert, til cocktails. Kun fantasien som setter grenser her!
Denne oppskriften lages med like mengder av hver ingrediens.
Tunbalderbrå er broren til kamille, som vi alle kjenner og verdsetter i urtete. Til tross for at mange anser denne urten som ugress, har den de samme medisinske egenskapene. Dessuten bærer den en spennende hemmelighet… Den smaker og lukter ananas! Sank blomsterne fra tunbalderbrå til salat, te og topping på ulike kjøtt/fiskeretter.
Oppskriften er hentet fra Villbrygg.no
Tunbalderbrå - Lepidotheca suaveolens
1 dl ferske tunbalderbrå blomster
1 dl sukker
1 dl vann
Bland blomstene, sukker og vann i en kjele. Kok opp mens du rører i den. La koke i 5 minutter og til du får en tynn sirup konsistens. Avkjøl, og sil blomstene fra sirupen. Klem blomstene for å få ut saft og mere smak.
Holdbarhet: 1 måned i kjøleskapet