Tur-pizza | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tur-pizza

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke, Bålmat og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Turmat Niste Nybegynner Enkelt Primus Lunsj Matpakke Hverdag

Om oppskriften

Pizza er alltid digg. Du kan lage enkel porsjonspizza på pitabrød eller tortillalefser. Og det fine er at du kan legge på det fyllet du liker best!

Til sopp-pizza er det veldig godt å bruke hvit pizzasaus.

Hentet fra brosjyren Lag mat av sopp
Tekst og bilder:  Anne Elisabeth Scheen.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

Hvit pizzasaus:

Oppskriften gir nok saus til fem store pizzaer eller ti pitapizzaer.

1 beger seterrømme eller crème fraîche

3 ss frisk, finhakket oregano eller timian (kan erstattes av 1-2 ts tørket)

1⁄2 fedd hvitløk, presset

1⁄2 – 1 ts salt

 

Til pitapizza:

1 pitabrød eller 1 tortillalefse

2-3 ss hvit pizzasaus

25-30 g revet gulost

noen skiver nyplukket steinsopp, eller 1-2 ss tørket steinsopp

litt salt og pepper

Fremgangsmåte

Dette gjør du hjemme:

Lag pizzasausen dagen før du skal bruke den, for å trekke smakene av krydderet ut i rømmen. Bland alle ingrediensene godt sammen og la sausen stå i kjøleskapet til du skal på tur.

Dette gjør du på tur:

Skru på primusen eller fyr opp bålet. Legg pitabrødet eller tortilla- lefsen i en stekepanne.

Fordel sausen på pitabrødet eller tortilla-lefsen, men la det stå igjen ca 1⁄2 cm kant uten saus ytterst. Strø på osten. Legg steinsoppen oppå osten. Hvis du bruker annen sopp enn steinsopp, for eksempel rødskrubb, må soppskivene stekes i stekepanne først.

Legg på et lokk og sett stekepannen over varmen. Stek pizzaen til osten har smeltet.